Contactlenzen

Voor wie geen bril wil dragen bestaan er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om contactlenzen te dragen. Voor contactlenzen speciaal afgestemd op uw ogen of juist lenzen met leesgedeelte of andere wensen kunt u bij ons terecht.

Ieder mens en dus ieder oog is anders. Geen enkel hoornvlies ziet er hetzelfde uit en daarom zijn er zoveel verschillende soorten contactlenzen. Zowel binnen het assortiment van zachte contactlenzen als bij de vormvaste zuurstofdoorlatende contactlenzen (harde). Het is daarom belangrijk om de juiste lenzen te vinden die specifiek voor uw ogen geschikt zijn.

Een goede aanpassing van lenzen begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden. Met behulp van een Cornea Topgraaf wordt de hoogte van uw oog in kaart gebracht. Het is te vergelijken met een hoogtekaart. Op basis daarvan kunnen wij de juiste lens voor uw ogen vinden.

Aanpaskosten contactlenzen vanaf € 47,50

Nachtlenzen

Nachtlenzen

Ze corrigeren uw ogen terwijl u slaapt. ’s Ochtends doet u de lenzen uit en daarna heeft u de hele dag scherp zicht.

Terwijl u slaapt corrigeren de op maat gemaakte lenzen, zonder dat u het merkt, de sterkte van uw ogen. De lenzen raken niet uw hoornvlies, maar drijven op uw traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van uw oog een andere vorm aan. Hierdoor kunt u als u wakker wordt weer scherp zien. Nachtlenzen zijn volkomen veilig, u kunt ze de hele nacht dragen. En mocht u om welke reden willen stoppen met het dragen van Nachtlenzen, dan keert het hoornvlies weer terug naar de oorspronkelijke situatie.

Nachtlenzen zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die vrijuit wil kunnen sporten. Hardlopen, tennissen, voetballen of zwemmen, u kunt gewoon lekker actief zijn zonder bril of lenzen. Maar men kiest ook voor Nachtlenzen, wanneer men reeds lenzen draagt en bijvoorbeeld last heeft van droge ogen of hooikoorts.

Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00 dioptrie.
Wij vertellen u in de winkel graag meer over het dragen van Nachtlenzen.

Indivisual lenzen

Maatwerk

Indivisual: de nieuwste generatie maandlenzen

Er is een verschil tussen zogenaamde standaard lenzen en lenzen op maat. Bij maatwerklenzen gaan we uit van uw unieke ogen. Uw ogen worden eerst helemaal in kaart gebracht. Op basis van meer dan 100.000 meetpunten worden zowel de sterkte, de bolling als de diameter bepaald. Op basis van die gegevens wordt een set lenzen geproduceerd. Dit gebeurt in Emmen bij Menicon. Ultiem maatwerk, echt alleen geschikt voor uw ogen.

Waarom kiezen voor maatwerk?

Hét voordeel van maatwerk is de passing. Doordat Indivisual lenzen speciaal voor uw ogen worden gemaakt, passen ze perfect. Dat zorgt voor comfort: de lenzen bewegen niet te veel en niet te weinig. Ze zitten precies goed en daardoor voelt u niet dat u lenzen in hebt. En dan hebben we nog het zicht. Door die perfecte passing vervormt de lens minimaal. Met Indivisual ziet u de hele dag superscherp.

Benieuwd of Indivisual lenzen ook iets voor u zijn? Kom binnenkort eens bij ons langs in de winkel!

Multifocale contactlenzen

Multifocale lenzen

Bij het ouder worden krijgen veel mensen last van het probleem dat ze de krant steeds verder van zich af moeten houden om te kunnen lezen. Dit komt niet doordat de oogbol te kort is, zoals bij jonge verzienden, maar doordat de ooglens in de loop der jaren zijn elasticiteit heeft verloren. De ooglens kan zich niet meer voldoende bol maken om beelden dichtbij scherp te stellen. Men noemt dit ouderdomsverziendheid of presbyopie. Meestal uit zich dit op een leeftijd tussen de 40 en 50 jaar en stabiliseert zich rond het 65-ste levensjaar.

Dit hoeft geen enkele belemmering te zijn; met multifocale lenzen kunt u zowel veraf als dichtbij scherp zien. Multifocale lenzen zijn lenzen die zowel een plus- als een minsterkte corrigeren.

Lees ook: Hoe werken contactlenzen en hoe onderhoud je ze?