Contactlensaanpassing: de essentiële gids voor perfecte lenzen

3 Minuten leestijd

Contactlensaanpassing

Wat u moet weten over contactlensaanpassing

Het vinden van de perfecte contactlenzen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de manier waarop uw lenzen passen en hoe comfortabel ze aanvoelen. In dit artikel gaan we dieper in op het proces van contactlensaanpassing en de belangrijke rol die het speelt in het dragen van lenzen.

Inhoudsopgave:

  1. Het belang van een goede aanpassing
  2. Het aanpassingsproces
  3. Oogmeting en sterktebepaling
  4. De rol van de specialist
  5. Belangrijkste conclusies

Het belang van een goede aanpassing

Een goede contactlensaanpassing is essentieel voor het draagcomfort en de gezondheid van uw ogen. Een verkeerd aangepaste lens kan leiden tot:

Het is belangrijk om te weten dat iedereen andere ogen heeft en dat onder andere de kromming van het hoornvlies, de grootte van de lens en de samenstelling van de traanfilm allemaal een rol spelen in hoe goed uw lenzen passen.

Het aanpassingsproces

Het proces van contactlensaanpassing bestaat uit verschillende stappen:

  1. Oogmeting en sterktebepaling: Hierbij wordt de sterkte van uw ogen gemeten en bepaald welke lenzen het beste bij u passen.
  2. Keuze van het type lens: Afhankelijk van uw levensstijl, ooggezondheid en persoonlijke voorkeur, wordt het meest geschikte type lens geselecteerd.
  3. Proefperiode: U krijgt meestal een set proeflenzen om te dragen en uit te proberen. Tijdens deze periode zal de specialist controleren of de lenzen goed passen en comfortabel zitten. Indien nodig worden de lenzen aangepast of wordt er een ander type lens gekozen.
  4. Instructie en controle: De specialist geeft u instructies over het inzetten, uithalen en onderhouden van uw lenzen en controleert regelmatig de gezondheid van uw ogen.

Oogmeting en sterktebepaling

Het bepalen van de sterkte van uw ogen is een cruciale stap in het aanpassingsproces. Dit gebeurt door middel van een oogmeting, die bestaat uit verschillende onderdelen:

Daarnaast wordt tijdens de oogmeting vaak ook nog de oogdruk gemeten om mogelijke oogaandoeningen, zoals glaucoom, uit te sluiten.

De rol van de specialist

Een ervaren en gediplomeerd specialist, zoals een optometrist of contactlensspecialist, is essentieel voor een succesvolle contactlensaanpassing. Zij hebben de kennis en expertise om:

Belangrijkste conclusies

← Vorige Pagina

 

Onze Locatie

Adres:

Waterlandplein 316
1024 NB Amsterdam

Telefoon:

020 6367834