Brillenglazen

Op het gebied van brillenglazen zijn er heel veel mogelijkheden. Van traditionele brillenglazen tot gepersonaliseerde brillenglazen. Het uitzoeken van de mooiste en de beste glazen is een zeer belangrijk onderdeel van de aanschaf van een bril. Tal van ontwikkelingen hebben geleid tot het huidige scala aan brillenglazen vol diversiteit, mogelijkheden en prijzen. Verschillen in krommingen, vertekeningen, sterktes, dikte, gewicht, ontspiegelingen en toepassingen maken de keuze van het juiste brillenglas dan ook geen eenvoudige opgave.

In overleg met u, voorzien wij u van de beste glazen.

Eyezen

Eyezen

Essilor Eyezen: de standaard in unifocale glazen.

Beeldschermen zoals smartphones, tablets, computers en televisies zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met ons leven. Voor onze sociale contacten, om te studeren, te werken, te gamen en om te ontspannen. Al deze elektronische apparatuur vraagt om veel inspanning van onze ogen. Het gebruik van verschillende apparaten op verschillende kijkafstanden zorgt ervoor dat de ogen steeds intensiever moeten focussen. De lettertjes die we moeten lezen zijn klein en worden niet altijd scherp weergegeven. Tijdens het beeldschermgebruik zijn de ogen altijd aan het werk.

Enkelvoudige brillenglazen houden geen rekening met het zien op de korte afstand. Onze ogen moeten zich inspannen om te kijken in de periferie in de verte en bij het kijken naar objecten nabij. Daardoor hebben brildragers steeds vaker last van visuele vermoeidheid. Eyezen optimaliseert het zien voor veraf en nabij en ontspant de ogen. Dit zorgt voor een ongeëvenaard scherp zicht op alle afstanden voor unifocaaldragers. Eyezen helpt om onze ogen te ontspannen!

Visioffice

Visioffice

Wij werken veel met de brillenglazen van Essilor, waaronder Varilux multifocale glazen. Het sterke punt van deze brillenglazen is dat ze helemaal voor uw ogen op maat gemaakt zijn. Uw oog is namelijk net zo uniek als uw vingerafdruk! Om brillenglazen zo nauwkeurig op maat te kunnen maken is een geavanceerd meetsysteem nodig, en dit hebben wij in de vorm van Visioffice

De Visioffice is een speciaal ontwikkeld 3D-meetapparaat. Met de Visioffice wordt uw persoonlijke eyecode™ vastgesteld, een verzameling van verschillende gegevens over uw kijkgedrag waaronder uw hoofdhouding, uw dominante oog, uw leesafstand en nog veel meer. Ook montuurparameters als uw pupilafstand, de grootte en vorm van het montuur worden gemeten.

Ervaar het zelf

Met Visioffice gaat er een wereld voor u open, een wereld van natuurlijk en scherp zicht door uw volledig gepersonaliseerde Varilux brillenglazen.

Hoge Index

Hoge index glazen

Brillenglazen met een hoge index zijn glazen gemaakt van compacte materialen die een groot vermogen hebben om het licht te buigen. Ze zijn veel dunner, platter en lichter dan standaard brillenglazen.
Een brillenglas met een hoge index biedt dezelfde sterktecorrectie als een standaard brillenglas, maar is tegelijk dunner en platter. Een voordeel van brillenglazen met een hoge index is echter dat de ogen van de brildrager niet groter of kleiner lijken. Door het minimaliseren van deze vertekening geeft dit een esthetisch mooier resultaat dan bij brillenglazen met een lagere index. Daarnaast is een brillenglas met een hoge index vaak ruim 50% lichter dan traditionele brillenglazen.